Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Kunstgebit Breda

Volledige gebitsprothese

Een gebitsprothese, of kunstgebit, kan uit de mond genomen worden en is gemaakt van een plaatje van kunsthars dat op de kaak ligt. Ongeveer 3 miljoen Nederlanders hebben zo’n volledige gebitsprothese, het is dus niets om je voor te schamen. Toch ligt voor veel mensen de drempel hoog om voor een kunstgebit te kiezen. Wij van Mondzorg Brabant vinden dat dat echt nergens voor nodig is. In onze tandartsenpraktijk in Breda meten we elke dag volledige gebitsprotheses aan bij mensen van alle leeftijden en uit elke laag van de bevolking. Leg snel online een afspraak vast met onze specialisten om te ontdekken welke verschillende opties er zijn voor een kunstgebit of neem telefonisch contact op met onze praktijk in Breda om een afspraak in te plannen met een van onze medewerkers op +31 76 78 511 50!

Kunstgebit Breda

Wanneer je je kunstgebit al een tijd draagt en pijn krijgt bij het kauwen en praten, dan is het mogelijk dat de prothese te los begint te zitten in je mond. Dit komt omdat het kaakbot afneemt, terwijl de grootte van de prothese niet verandert. Daarom raden we aan om het kunstgebit regelmatig te laten controleren in onze tandartsenpraktijk in Breda. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Heb je op dit moment last van ongemakken met je kunstgebit, wacht dan niet langer en maak dadelijk een afspraak met onze specialisten in Breda met behulp van de onderstaande knop!

Regelmatige controle

Wanneer je je kunstgebit al een tijd draagt en pijn krijgt bij het kauwen en praten, dan is het mogelijk dat de prothese te los begint te zitten in je mond. Dit komt omdat het kaakbot afneemt, terwijl de grootte van de prothese niet verandert. Daarom raden we aan om het kunstgebit regelmatig te laten controleren in onze tandartsenpraktijk in Breda. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Heb je op dit moment last van ongemakken met je kunstgebit, wacht dan niet langer en maak dadelijk een afspraak met onze specialisten in Breda met behulp van de onderstaande knop!

Maak een afspraak

Een gebitsprothese, oftewel een kunstgebit, is voor velen een grote verandering. Wel een belangrijke, uw gebit speelt een belangrijke rol bij het kauwen en het spreken. Daarnaast is een kunstgebit belangrijk voor uw uiterlijk en heeft het een grote invloed op uw zelfvertrouwen. Logisch, uw tanden zijn vaak de eerste blikvanger.

De specialisten van Mondzorg Brabant beschikken over een schat aan ervaring wanneer het op kunstgebitten aankomt. Met een kunstgebit kunt u direct weer genieten van al dat lekkere eten. Breeduit lachen, vol van zelfvertrouwen is er ook weer bij en bovendien geeft het kunstgebit u direct een jongere uitstraling.

Mondzorg Brabant werkt uitsluitend met duurzame materialen, hierdoor gaan onze kunstgebitten makkelijk 5 tot 8 jaar mee.

Procedure voor het plaatsen van een kunstgebit

Veel mensen vinden het nemen van een gebitsprothese een grote stap. Dat begrijpen we, gezien er een behoorlijke procedure aan vooraf gaat.

Afdruk maken

Voordat we de tanden en kiezen trekken, maken we een afdruk van uw kaak. Hiervoor gebruiken we een afdruklepel, gevuld met speciaal afdrukmateriaal. Hierna vullen we de afdruk met gips, waardoor het bekende gipsmodel ontstaat. Hierna maken we een goed passende afdruklepel van kunsthars. Omdat we deze afstemmen op de eerder gemaakte gipsafdruk, is het gipsmodel dat hieruit volgt nóg nauwkeuriger. Op basis van dit gipsmodel maken wij uw kunstgebit.

Belangrijk is om bij ons aan te geven of u tevreden (of juist niet!) bent over de kleur, vorm en stand van uw eigen tanden. Wij voorzien u hierin graag van advies en proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen.

Trekken van tanden en kiezen

Allereerst trekken we de resterende tanden en kiezen. Dit gebeurd niet in één keer. De kiezen worden als eerste getrokken, pas later volgen de tanden. Tussen het trekken van de kiezen en tanden zit vaak enkele weken. Uw tandvlees krijg hierdoor de gelegenheid om te herstellen. Bovendien loopt u hierdoor niet direct zonder tanden, wel zo prettig. Eten is in deze tussenliggende periode wat lastiger. Wanneer de wonden nog niet helemaal hersteld zijn, dan is het wijs om zacht voedsel te eten. Ook zodra de wonden genezen zijn, dient u er rekening mee te houden dat uw vermogen om te kauwen minder is.

In de eerste uren na het trekken van uw tanden en kiezen kunnen de wonden nog nabloeden. Dit zal vrij snel ophouden. Dit betekent echter niet dat uw wonden genezen zijn. We raden dan ook af om binnen 24 uur na het trekken uw mond te spoelen, bloedstolsels kunnen loslaten waardoor de wonden weer gaan bloeden. Drinken kan wel.

Houdt het bloeden ondanks alle maatregelen niet op? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u te allen tijde van uitgebreid advies over wat u in de eerste 24 uur wel en niet kunt doen.

Noodprothese

Na het trekken van de laatste tanden hebben uw tandvlees en kaakbot tijd nodig om te herstellen. Om u in deze periode niet zonder tanden door het leven te laten gaan, meten wij een tijdelijke prothese aan: de noodprothese.

Het plaatsen van het kunstgebit

Uw nieuwe, op maat gemaakte kunstgebit voelt in eerste instantie waarschijnlijk wat onwennig aan. Datzelfde geldt voor de eerste blik in de spiegel. Uw mond, een belangrijke blikvanger, is qua aanzicht veranderd. Ons advies: neem een paar dagen de tijd om te wennen en beoordeel dan pas of het naar uw zin is.

Belangrijk! Ook al zit uw nieuwe kunstgebit niet direct lekker, klemt het en veroorzaakt het pijn, doe het niet uit. Uw tandvlees kan na het uitnemen gaan zwellen, waardoor uw kunstgebit niet meer goed in uw mond zal passen.

Regelmatig schoonmaken van uw kunstgebit

Net als bij eigen tanden en kiezen, is het goed onderhouden van uw kunstgebit erg belangrijk. Indien u het kunstgebit niet regelmatig schoonmaakt, dan blijven voedselresten achter – zowel op als onder uw gebitsprothese. Het niet verwijderen hiervan kan leiden tot ontstoken tandvlees.

Reinig daarom uw kunstgebit grondig na iedere maaltijd. Hiervoor raden wij het gebruik van een speciale protheseborstel zeker aan. De meeste grote merken hebben een dergelijke borstel in hun assortiment. Gebruikt vooral géén tandpasta, dit kan namelijk schuren wat de levensduur van uw kunstgebit aanzienlijk verkort.

Wilt u meer advies over het onderhouden van uw kunstgebit? Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies om lang van uw nieuwe gebit te kunnen genieten.

Controle van uw kunstgebit

Nu u de stap heeft genomen om een kunstgebit te nemen, is het belangrijk dat u hier zo lang mogelijk zonder problemen van kunt genieten. Wilt u pijn voorkomen en eventueel loszitten van uw kunstgebit tijdig constateren, dan raden wij aan om minstens één keer per 2 jaar bij ons langs te komen voor controle. Ook als u geen klachten heeft. We controleren niet alleen het gebit maar ook uw mond. Een passend advies waar u echt iets mee kunt heeft bij ons altijd prioriteit.