Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.

Endodontologie

Zenuwbehandeling Breda

Endodontologie is in de volksmond beter bekend als een wortelkanaalbehandeling en wordt ook wel vaak een zenuwbehandeling genoemd. Een zenuwbehandeling is nodig wanneer iemand te kampen heeft met acute kiespijn of wanneer een tand of kies ontstoken is. In veel gevallen duiden (acute) pijnklachten op de noodzaak tot een zenuwbehandeling, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Soms hebben patiënten nog geen duidelijke klachten, maar wordt de noodzaak tot een wortelkanaalbehandeling geconstateerd tijdens de (half)jaarlijkse controle.

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken kan een zenuwbehandeling vrijwel altijd pijnloos uitgevoerd worden dankzij de verdoving. Grote stress als u een zenuwbehandeling in onze praktijk in Breda moet ondergaan is dus niet nodig.

Procedure zenuwbehandeling

Bij een zenuwbehandeling wordt de holle binnenkant van een kies, waar de zenuw en het weefsel zich bevinden, schoongemaakt en weer afgesloten. In het geval dat de zenuw nog ‘leeft’, wordt eerst de tand of kies open geboord onder plaatselijke verdoving. Het opvullen gebeurt doorgaans met een rubberachtig materiaal. Ter afsluiting wordt er een vulling geplaatst over de tand of kies heen, die ook nog kan worden voorzien van een kroon indien de tand of kies erg verzwakt is.

Omdat er meestal meerdere wortelkanalen behandeld moeten worden tijdens een zenuwbehandeling, kan de totale duur van de behandeling wel zo’n anderhalf uur duren. Bij Mondzorg Brabant kunt u er dan voor kiezen om de behandeling te spreiden over meerdere sessies zodat u en uw gebit kunnen herstellen van de ingreep.

Heeft u acute kiespijn of wilt u een zenuwbehandeling het liefst voorkomen? Maak dan via onderstaande knop direct een afspraak in onze praktijk in Breda. Onze specialisten helpen u graag bij het voorkomen, dan wel het verhelpen van klachten rondom endodontologie!

Afspraak maken

Mondzorg Brabant

20