Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
29 augustus 2020

Waarom je beter facings in Nederland kunt laten plaatsen

Facings zijn een mooie oplossing wanneer je tanden beschadigd zijn. Ze zijn gemaakt van composiet of porselein en worden over je eigen tanden heen geplaatst. Zo kunnen beschadigingen en oneffenheden weggewerkt worden. Het plaatsen van ervan is vrijwel pijnloos. Mede daardoor is het een van de voornaamste redenen waarom tandartsen facings aanraden.  

Het plaatsen van facings

Bij het plaatsen wordt er een klein laagje van je eigen tanden afgehaald, zodat hij goed past. Dit moet zorgvuldig gebeuren, om ervoor te zorgen dat je eigen tanden niet beschadigd raken. De prijs is mede afhankelijk van het materiaal waar je voor kiest. Composiet is goedkoper dan porselein. Maar porseleinen facings gaan wel langer mee. Het is hoe dan ook een grote investering.  

Facings laten plaatsen in het buitenland

Omdat aan het plaatsen van facings een prijskaartje hangt, kiezen of overwegen sommige mensen om deze in het buitenland te laten plaatsen. Tijdens je vakantie in Turkije of Roemenië kun je je tanden laten voorzien van facings. Dit scheelt vaak aanzienlijk met de tandarts in Nederland, maar het is niet zonder risico.    

Nadelen van het plaatsen in het buitenland

In Nederland worden facings geplaatst door erkende tandartsen die hiervoor opgeleid zijn. Wanneer je ze laat plaatsen in Turkije weet je dit nooit zeker. Een deel van de kosten kan in Nederland worden vergoed door je zorgverzekering (dit is afhankelijk van het zorgpakket waar je voor hebt gekozen), dit is bij een behandeling in het buitenland niet mogelijk.   Daarbij is de nazorg ook van groot belang. Het is altijd belangrijk om je facings ieder jaar te laten controleren door de tandarts. In Nederland kun je dat gewoon door je eigen tandarts laten doen. Wanneer de facings in het buitenland zijn geplaatst kan je tandarts daar geen verantwoordelijkheid voor nemen. Ook wanneer er problemen zijn in de eerste tijd na het plaatsen is dit moeilijk op te lossen wanneer je ze in bijvoorbeeld Turkije hebt laten plaatsen. Even snel terug met het vliegtuig zit er voor de meeste mensen niet in. Wanneer een tandarts in Nederland de problemen op moet lossen dan komen hier vaak hoge extra kosten bij kijken. Wij raden je daarom aan om facings te laten plaatsen in Nederland. Het is een investering waarvan je wel zeker wilt weten dat het goed gaat. Wil je meer informatie over facings en het plaatsen ervan? Neem hier contact met ons op, wij helpen je graag verder.