Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
15 juli 2020

Mondhygiëne: 5 tips voor een gezonde mond

Een gezonde mond zorgt voor meer zelfvertrouwen en een stralende glimlach. Dat willen we allemaal. Daarom is het verzorgen van je mond en je tanden heel belangrijk. Wij hebben 5 tips voor je om je mond gezond te houden en je glimlach stralend.

1. Gebruik een elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel poetst schoner dan een ‘gewone’ tandenborstel. Er zijn heel veel onderzoeken die aantonen dat een elektrische tandenborstel schoner poetst. Door de draaiende en pulserende bewegingen van een elektrische tandenborstel worden aanslag en vuil beter verwijdert. Hierdoor worden je tanden schoner en voelt je mond frisser aan. Naast deze voordelen poetst een elektrische tandenborstel veel gemakkelijker. Je haalt dus met minder moeite een schoner resultaat. Gebruik je nog een ‘gewone’ tandenborstel? Ga dan nu voor een elektrische.

2. Goede verzorging van je tandvlees

Je tandvlees kan zich gaan terugtrekken wanneer je ouder wordt. Wij raden je aan om je tandvlees goed te verzorgen om dit te voorkomen. Tijdens het poetsen moet je je tandvlees zachtjes mee poetsen. Hierdoor wordt je tandvlees beter doorbloed en voorkom je problemen.

3. Regelmatig flossen

Flossen is belangrijk bij de verzorging van je mond. Met poetsen kun je niet al het vuil en eten verwijderen dat tussen je tanden terecht komt. Als je flost haal je al deze etensresten weg. Daarbij is flossen ook een onderdeel van de verzorging van je tandvlees. Probeer minimaal één keer per dag te flossen.

4. Niet spoelen na het poetsen

Na het poetsen spoelen we altijd onze mond met water, maar eigenlijk is dat niet goed. Je hebt dan net je tanden gepoetst met tandpasta met fluoride. Deze fluoride beschermt je tanden tegen aanslag en vuil. Als je je mond spoelt met water na het poetsen, dan spoel je alle fluoride weg. Het is daarom beter om de tandpasta uit te spugen en niet na te spoelen.

5. Ga regelmatig naar de tandarts

Dit lijkt een inkoppertje, maar toch brengen nog steeds heel veel mensen geen bezoek aan de tandarts. Dit kan zijn vanwege een financiële situatie of angst. Maar het is heel belangrijk om minimaal één keer per jaar naar de tandarts te gaan. De tandarts houdt de gezondheid van je tanden en mond in de gaten en kan ingrijpen wanneer er iets mis is, zoals een gaatje. Het beste is om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan. Dan ben je altijd op tijd wanneer er wel een gaatje in een van je tanden zit.