Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
22 augustus 2020

Onmisbare mondhygiëne behandelingen

Een goede mondverzorging zorgt ervoor dat je zelf ook gezond blijft. Je mond is eigenlijk een soort spiegel. Een gezonde mond en gezond tandvlees zorgt er voor dat je zelf ook een goede weerstand en gezondheid hebt. Daarom is de verzorging van je mond zo belangrijk.
 

Poetsen op nummer 1

De belangrijkste mondhygiëne behandeling is eigenlijk gelijk de simpelste: poetsen. Dit moet minimaal twee keer per dag om je mond en tandvlees schoon en gezond te houden. Het beste is zelfs drie keer per dag, maar dat is voor veel mensen soms minder praktisch in verband met werk en afspraken. Daarbij is het verzorgen van je gebit door middel van flossen en stoken ook belangrijk. Dit kun je het beste minimaal één keer per dag doen. Wanneer poetsen alleen toch niet voldoende is, of niet op de juiste manier gebeurd, dan kan hulp noodzakelijk zijn. Een mondhygiëniste of preventie-assistente kan je daarbij helpen.
 

Behandelingen van een preventie-assistente

Als poetsen alleen niet het gewenste resultaat geeft, kan het nodig zijn om de hulp in te roepen van een van een preventie-assistentes. Dit kan door middel van verschillende behandelingen in onze tandartsenpraktijk in Breda, of zoek een vestiging van een specialist bij u in de buurt. Een preventie-assistente kan je helpen met poets les en je helpen op de juiste manier je gebit te verzorgen met flosdraad, stokers of ragers. Door je de fijne kneepjes van het poetsen en stoken aan te leren, helpt een preventie-assistente bij het verzorgen van je mond. Wanneer je je gebit op de juiste manier verzorgt, kunnen verdere problemen voorkomen worden. En voorkomen is beter dan genezen.
 

Met ontstoken tandvlees naar de mondhygiëniste

Wanneer je tandvlees heel erg ontstoken raakt, dan kan een preventie-assistente je niet meer verder helpen. Dit kan gebeuren wanneer de tandplak op de rand tussen je tanden en je tandvlees niet goed weggepoetst wordt. Hierdoor raakt het tandvlees ontstoken en kunnen je tanden los gaan zitten en soms zelfs uitvallen. Om dit te voorkomen is een bezoek aan de mondhygiëniste noodzakelijk. Een mondhygiënist verwijdert alle tandplak, tandsteen en aanslag. Daarbij verzorgt ze je tandvlees, zodat dit kan herstellen. Naast het verhelpen van ontstoken tandvlees helpt een mondhygiënist bij het voorkomen van nieuwe problemen.
 

Andere behandelingen van de mondhygiënist

Een mondhygiënist helpt je niet alleen bij ontstoken tandvlees en het schoonmaken van je tanden. Een mondhygiënist voert ook andere behandelingen uit zoals:
  • Een uitgebreid mondonderzoek met röntgenfoto’s en gebitsafdrukken.
  • Het aanbrengen van gebits-beschermende middelen zoals fluoride.
  • Het aanbrengen van een ‘laklaag’ op kwetsbare tanden en kiezen (sealen).
  • Het geven van voorlichtingen wanneer er problemen zijn met cariës, tandvleesaandoeningen of eetgewoonte die de gezondheid van je gebit beïnvloeden.
Heb je problemen met je tanden of tandvlees? Laat onze mondhygiëniste of preventieassistentes je helpen. Samen zorgen zij er voor dat je mond weer gezond wordt en je weer een stralende glimlach hebt. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.