Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.

Mondhygiëne behandelingen

Mondhygiëne Breda

Een schoon en gezond gebit

Het poetsen van de tanden en kiezen is noodzakelijk, maar er is soms méér nodig om het gebit gezond te houden. De mondhygiëniste of preventieassistente kan helpen om het gebit schoon en gezond te houden door adviezen, poetsinstructies en een gebitsreiniging. Hierdoor kunnen mogelijke problemen als tandplak en ontstekingen voorkomen worden. De mondhygiëniste kan daarnaast niet alleen tand(vlees)problemen helpen voorkomen, maar bijvoorbeeld ook tandvleesaandoeningen en cariës behandelen.

De mondhygiënistes en preventieassistentes van Mondzorg Brabant verzorgen gebitsreinigingen en alle overige zaken rondom mondhygiëne vanuit onze praktijk in Breda waar wij alle algemene- en esthetische tandheelkundige zorg onder hebben gebracht op één adres. Maak hier direct een online afspraak voor een gebitsreiniging in Breda of bel ons op 076 – 78 511 50 om telefonisch een afspraak voor een mondhygiënebehandeling in onze praktijk in Breda in te plannen!

Gebitsreiniging Breda

Als u uw gebit op de juiste wijze schoonhoudt, kunt u gaatjes en andere problemen vaak zelf al goed voorkomen. Zijn er al problemen ontstaan, dan kunnen de mondhygiënistes in onze praktijk in Breda uitkomst bieden. Zo kan de mondhygiëniste tandplak, tandsteen en tandaanslag verwijderen middels een gebitsreiniging en verder kan een mondhygiëniste vullingen polijsten, tanden bleken en een verdoving toedienen.

Wanneer u klachten heeft met betrekking tot uw gebit, dan is het aan te raden om zo snel mogelijk een afspraak te maken met de mondhygiënistes in onze tandartsenpraktijk in Breda. Bijvoorbeeld wanneer u te maken heeft met bloedend tandvlees, loszittende tanden of kiezen, een slechte adem of gevoelige tanden of kiezen.

Klik hieronder snel op de knop om een afspraak met onze mondhygiënistes in te plannen in onze praktijk in Breda!

Tandverlies voorkomen

Wanneer er sprake is van een tandvleesontsteking, bestaat de kans dat deze zich uitbreidt naar het kaakbot. Dit wordt ‘parodontitis’ genoemd. Het vervelende van parodontitis is, dat die het kaakbot aantast, waardoor er tanden en kiezen losser gaan zitten en kunnen gaan uitvallen. Als dit probleem op tijd geconstateerd en behandeld wordt, kan erger voorkomen worden. De mondhygiënisten van Mondzorg Brabant zijn gespecialiseerd in het tijdig herkennen en behandelen van parodontitis.

Gebitsreiniging

Bij een gebitsreiniging in onze praktijk in Breda door de mondhygiëniste of preventieassistente worden tandsteen en tandplak verwijderd en ook de rest van het gebit wordt grondig schoongemaakt. Dit kan eenmalig, maar het kan soms verstandig zijn om deze gebitsreiniging meermalen te laten uitvoeren in onze praktijk in Breda. Dit is afhankelijk van de staat van het gebit en onze specialisten adviseren u graag over het beste behandelplan in uw persoonlijke situatie.

Parodontologie

Waarom naar de mondhygiëniste

Onder ‘parodontitis’ wordt een ontsteking van het tandvlees om de tanden en kiezen heen verstaan. Parodontitis wordt meestal veroorzaakt door vastzittend tandplak op de overgang van de tand of kies en het tandvlees.In sommige gevallen kan het kaakbot zó ernstig worden aangetast door parodontitis, dat tanden en kiezen los kunnen gaan zitten en zelfs uit kunnen vallen.

De mondhygiënistes van Mondzorg Brabant zijn experts in het tijdig constateren en behandelen van parodontitis. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Wacht dan ook niet langer en plan snel online een afspraak in in onze praktijk in Breda voor een gebitsreiniging of bel ons op 076 – 78 511 50 om telefonisch een afspraak te maken met onze professionals!

Maak een afspraak

Mondzorg Brabant

20