Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
4 januari 2018

‘Nooit meer gebitspijn: wat een opluchting is dat!’

Jannette (67 jaar) had een slecht gebit door medicijngebruik. Vier jaar geleden kreeg ze enorme kiespijn en besloot ze dat het tijd werd om haar bovengebit te laten trekken in het ziekenhuis en over te stappen op een prothese. Dit werd een ontzettend nare ervaring: ze ontwaakte na het trekken in paniek op de Intensive Care.

 

Jannette blikt terug: 'Tijdens de narcose stopte mijn ademhaling en tot overmaat van ramp mislukte het incuberen. Toen ik weer bijkwam op de IC, gaf ik bij de co-assistente aan dat onderin mijn kaak een kies vergeten was. Zij heeft toen ter plekke de kies getrokken! Nog onder invloed van de narcose kon ik niet adequaat reageren, maar later realiseerde ik me wat een onmenselijke ingreep dit was. Gelukkig overleefde ik deze nachtmerrie en toen ik weer wat hersteld was, besloot ik op aanraden van mijn zorgverzekering in een ander ziekenhuis de implantaten te laten zetten. Helaas maakte ik ook hier een nare ervaring mee. Wederom stopte mijn ademhaling tijdens de narcose, waarschijnlijk door een allergische reactie. Gelukkig reageerde de arts adequaat en ging ik uiteindelijk naar huis met mijn nieuwe implantaten. Ik dacht dat ik eindelijk alle ellende met mijn gebit achter de rug had...'

 

Wat Jannette nooit verwacht had, was dat ze jarenlang met pijn zou rondlopen. Bij iedere hap had ze pijn. 'Ik werd er wanhopig van, maar ik durfde door mijn nare ervaringen niet meer naar het ziekenhuis. Het leek erop of ik voortaan met pijn door het leven zou moeten gaan...' Het is volledig logisch dat Jannette een ontzettende angst voor tandchirurgen en gebitsingrepen had ontwikkeld. Toch móést er iets gebeuren, want jarenlang rondlopen met pijn is, zelfs voor een dappere vrouw als Jannette, onmenselijk.

 

'Op een dag zei mijn vriendin: 'Jannette, wat loop je te tobben. Dit kan zo niet langer. Waarom ga je niet langs bij Farhad van Mondzorg Brabant? Hij weet precies hoe hij moet omgaan met mensen met een angst. Bovendien is hij een uiterst professionele en empatische tandchirurg die jou kan helpen met je gebit.' Hij bleek mijn reddende engel. Hij heeft me tijdens de behandeling continu gerustgesteld en mij weer het vertrouwen teruggegeven. Hij zei dat hij zijn best ging doen en dat het allemaal goed zou komen. En dat heeft hij voor 100% waargemaakt! Ik heb nu eindelijk een goede prothese en de pijn is sindsdien weg! Farhad ging zeer kundig te werk: alles moest op de millimeter goed op zijn plek zitten en hij liet me pas naar huis gaan toen alles helemaal in orde was.'

 

Jannette is enorm opgelucht: 'Ik heb sinds de behandeling geen pijn meer gehad en dat is na een periode van 4 jaar continu pijn een ontzettende opluchting. Bovendien krijg ik geregeld complimenten en vragen mensen mij wat er aan mij veranderd is, omdat ik er nu zo ontspannen en opgelucht uitzie. Hier zit een blij mens met een mooi gebit! Farhad, duizendmaal dank!'

 

Jannette de Keizer