Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
17 oktober 2020

Het Corona virus en de tandarts

Het is een moeilijke tijd waarin we leven met alle problemen rondom het Corona virus. Wij zijn als tandartsen enorm blij dat we sinds April weer open zijn en onze patiënten kunnen ontvangen. Je mond is een spiegel van je gezondheid, dus is het enorm belangrijk om langs te komen voor je periodieke controles en helemaal wanneer je pijn of andere problemen hebt. Wij zijn er voor je om te zorgen dat je zonder problemen en pijn kunt eten, drinken en praten.  

Altijd een afspraak maken

Het is niet meer mogelijk om even langs te komen, en kijken of een tandarts misschien een plekje voor je heeft. Alle bezoeken moeten van te voren worden gepland. Bel even en maak een afspraak. Vaak kun je dezelfde dag nog langskomen, tijdens dit telefoongesprek vindt de eerste gezondheidscheck plaats. We vragen of je gezondheidsklachten hebt zoals verkoudheid, hoesten of koorts. Vervolgens plannen we je afspraak in en kun je langskomen.  

Anderhalve meter afstand en mondkapjes

Een tandartsenpraktijk wordt niet gezien als publieke binnenruimte. Het is dus niet verplicht om een mondkapje te dragen, maar wij raden het wel aan. Uiteraard moet het mondkapje even af tijdens te controle. Zowel in de praktijk als in de wachtruimte houden we ons aan de anderhalve meter afstand. We vragen je daarom om niet veel te vroeg te komen voor je afspraak. In de wachtruimte zijn de stoelen op anderhalve meter afstand van elkaar gezet, zodat wachtende patiënten voldoende afstand kunnen houden. Wij vragen je dit ook te respecteren. In de behandelkamer is de anderhalve meter afstand niet van toepassing. De tandarts en assistentes kunnen hun werk niet doen op anderhalve meter afstand en dragen medische mondkapjes om jou en zichzelf te beschermen. Uiteraard geldt ook voor onze medewerkers dat zij niet werken wanneer ze klachten hebben.  

Desinfecteren

Hygiëne is bij de tandarts eigenlijk vaste prik, dus ook bij ons. Alle instrumenten worden na iedere patiënt gedesinfecteerd, na iedere patiënt worden de handen gewassen en de handschoenen vervangen. Daarbij worden ook alle contactpunten in de praktijk zeer regelmatig schoongemaakt. Omdat de hygiënestandaarden bij de tandarts altijd al zo hoog waren, verandert er eigenlijk niets en ben je er zeker van dat alles schoon en gedesinfecteerd is. Bij binnenkomst vragen wij je om je handen te desinfecteren en om daarna zo min mogelijk dingen aan te raken. Denk hierbij aan je mondkapje en je telefoon.  

De regels nog even op een rijtje

Wij hebben de Corona regels nog even voor je op een rijtje gezet. Het is belangrijk dat we ons daar allemaal aan houden:
  • Houd anderhalve meter afstand.
  • Blijf bij klachten thuis en laat je testen.
  • Was regelmatig je handen voor 20 seconden met zeep of gebruik desinfecterende gel.
  • Nies of hoest in je elleboog, of gebruik papieren zakdoekjes.
  • Schud geen handen.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.
  • Vermijd drukke plaatsen en reis zo min mogelijk.
  • Draag een mondkapje in publieke ruimtes.
Samen krijgen we Corona onder controle!

Bel voor een afspraak

Heb je pijn of andere problemen in je mond? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij staan voor je klaar en helpen graag.