Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
8 juni 2020

Waarom kiezen voor facings

Wat zijn facings en waarom zou ik ervoor kiezen om deze op mijn tanden te plaatsen? Dat zijn vragen waarmee veel patiënten bij onze tandartsenpraktijk komen en waarvan we zien dat veel mensen deze stellen via het internet. Allereerst de vraag: wat zijn facings? En wat zijn de kosten van Facings? Facings zijn eigenlijk een soort schildjes welke op je eigen tanden geplaatst worden. Door middel van facings kunnen verschillende tandproblemen opgelost worden. De prijzen van Facings zijn bij Mondzorg Brabant erg scherp geprijsd. Dat is bij ons tijdelijk al mogelijk vanaf € 135,- per tand!

Facings van porselein en composiet

Een facing is een restauratie van je eigen tand. Hij kan gemaakt worden van composiet of keramisch porselein. Beide materialen zijn hard, net als je eigen tanden en kunnen snel en gemakkelijk geplaatst worden. Bij composiet wordt er minder van het eigen tandweefsel weg gepolijst, dan bij porselein. Bij porselein kunnen moeilijkere problemen opgelost worden, omdat hierbij een compleet schild gemaakt wordt. Beide materialen zijn voor verschillende problemen te gebruiken en het is daarom niet zo dat één van beide beter is. Afhankelijk van het probleem zullen we, in overleg met de patiënt, kiezen voor één van deze materialen.

Het plaatsen van een facing

Het plaatsen van een facing is eigenlijk heel gemakkelijk. De facing wordt gemaakt aan de hand van de kleur van je eigen tanden (of de kleur die je graag wilt hebben). Vervolgens wordt je eigen tand opgeruwd, waardoor de facing goed blijft zitten. Het kan ook zijn dat een deel van je tand wordt weg gepolijst om ervoor ze zorgen dat het schild beter past. Vervolgens wordt de facing vast gemaakt op je tand.

Voor wie zijn facings geschikt?

Heb je een afgebroken tand, staan je tanden scheef of zijn ze verkleurd? Dit zijn allemaal problemen die heel goed opgelost kunnen worden met facings. Als je één van deze problemen hebt is het een oplossing én ze kunnen in principe bij iedereen geplaatst worden. Van jong tot oud, facings zijn voor iedereen geschikt, mits je tanden wel gewisseld zijn natuurlijk. Alleen bij jonge kinderen met melktanden kunnen ze niet geplaatst worden.

De populariteit van facings

Omdat iedereen mooie, rechte en witte tanden mooi vindt, zijn facings erg populair. Het is een oplossing voor tandproblemen zonder veel pijn of andere problemen. Wanneer je tanden scheef staan is een beugel niet altijd een oplossing, omdat het soms ongemakken met zich meebrengt. Facings zijn dan een alternatieve oplossing, omdat deze over de scheve tanden heen worden geplaatst en ervoor zorgen dat de tanden goed op elkaar aansluiten. Hiermee kunnen ook spleten tussen je tanden mooi worden verholpen. De kleur van je tanden kan ook een reden zijn om te kiezen voor facings. Het bleken van tanden kan er voor zorgen dat je last krijgt van gevoeligheid. Je kunt zelf beslissen welke tint wit je tanden worden en zo krijg je de stralende glimlach die je altijd al wilde. Wil je meer informatie over het plaatsen van facings en de kosten die het met zich meebrengt? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.